Капітана "Наутілуса" звинувачують у знущанні з журналістки перед вбивством

Вівторок, 23 січня 2018, 16:35

Данський винахідник Петер Мадсен зв'язав та знущався зі шведської журналістки Кім Валль, перш ніж вбив її на борту субмарини "Наутілус".

Про це йдеться у даних обвинувального висновку, опублікованому 23 січня, передає Aftonbladet.

За даними прокуратури, Мадсен спланував вбивство, оскільки взяв на борт субмарини кілька інструментів, зокрема пилку, ніж та шуруповерт.

Судово-медична експертиза не змогла визначити точну причину смерті журналістки, однак є припущення, що вона могла загинути від удушення або від того, що їй перерізали горло.

Як відомо, Мадсен зізнався, що розчленував Валль на борту свого підводного човна та викинув її частині тіла в море, однак заперечує вбивство або сексуальне насильство над нею.

Слідчі досі не можуть зрозуміти мотиви вбивства Валль. Однак раніше Копенгагенська поліція заявила, що виявила фільми з вбивствами жінок на комп'ютері винахідника.

Зазначається, що судовий процес розпочнеться 8 березня, а вирок, як очікується, буде винесено 25 квітня.

Раніше данському винахіднику Петеру Мадсену висунули звинувачення у вбивстві шведської журналістки Кім Валль на субмарині "Наутілус". Мадсена звинуватили у сексуальних злочинах, вбивстві та нарузі над мертвим тілом. 

Нагадаємо, найбільший приватний підводний човен "Наутілус" з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене поблизу Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль. Пізніше поліція знайшла голову вбитої жінки і решту частин тіла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.