У США кілька годин допитували генпрокурора у справі про втручання Росії

Вівторок, 23 січня 2018, 17:46

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс був допитаний протягом кількох годин минулого тижня спеціальною командою в рамках розслідування втручання Росії у вибори та можливого перешкоджання правосуддю з боку Дональда Трампа після вступу на посаду.

Про це заявила речниця Міністерства юстиції США, передає The New York Times.

Відзначається, що це вперше, коли слідчі команди спецпрокурора Роберта Мюллера допитали члена кабінету Трампа.

Проведення розмови команди Мюллера із Сешнсом підтвердила речниця Міністерства юстиції Сара Ісгур Флорес.

Повідомляється, що Сешнс, якого супроводжував на допит давній вашингтонський адвокат Чак Купер, є серед невеликої групи високопоставлених осіб кампанії та чиновників адміністрації, яких Мюллер ще не опитав.

Два тижні тому колишній головний стратег Білого дому Стів Беннон був викликаний спецпрокурором США Робертом Мюллером для надання свідчень перед присяжними в рамках федерального розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Нагадаємо, на початку березня 2017 року генпрокурор США Джеф Сешнс взяв самовідвід у розслідуванні можливих зв'язків виборчого штабу президента Дональда Трампа з Росією.

Раніше стало відомо, що Джеф Сешнс у 2016 році двічі розмовляв з послом Росії в США і не розповів про це на слуханнях у Сенаті. Лідер демократів у Палаті представників Конгресу США Ненсі Пелосі через це виступила з вимогою його відставки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.