Польща не толеруватиме організацій, що прославляють тоталіратизм – прем’єр

Середа, 24 січня 2018, 08:37

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький підтримав ідею повної заборони організацій, які пропагують тоталітарні режими.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Організації, які прославляють німецький нацизм чи інший тоталітарний режим, а також використовують їхню символіку, мають бути оголошені поза законом, а молодь, яка практикує подібне, повинна бути покарана", - сказав Матеуш Моравєцький.

За його словами, польська держава не повинна демонструвати ні найменшої толерантності до "гітлерівської, нацистської, фашистської або комуністичної символіки".

Так прем'єр-міністр Польщі відреагував на журналістське розслідування телеканалу TVN про діяльність окремих націоналістичних груп Польщі. На записах прихованою відеокамерою видно, зокрема, як неонацисти з організації "Гордість і сучасність" виголошують тости "За Адольфа Гітлера і нашу батьківщину, кохану Польщу", "вівтар" з Гітлером, а також частування тортом з мотивами прапора Третього рейху.

Безпосередньо після трансляції телерепортажу Генеральний прокурор Польщі Збігнєв Зьобро доручив розпочати слідство у справі про публічну пропаганду тоталітарного ладу.

За рішенням прокуратури польські правоохоронці затримали у справі трьох чоловіків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.