Данія хоче переглянути Європейську конвенцію з прав людини

Середа, 24 січня 2018, 17:10

Прем’єр-міністр Данії Ларс Расмуссен вважає, що Рада Європи має переглянути окремі підходи Європейської конвенції з прав людини, в тому числі принципи роботи Страсбурзького суду.

Про це він заявив у  зверненні до депутатів парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Як відомо, Данія зараз головує в Раді Європи. Як керівник уряду головуючої країни Расмуссен запропонував модернізувати Конвенцію, врахувавши в ній сучасні реалії.

Зокрема, він розкритикував позицію ЄСПЛ у міграційних питаннях.

"Це неправильно, що Данія утримує закордонних злочинців через погані умови утримування у них вдома... Були випадки, коли суд забороняв з цих міркувань депортацію осіб, що вчинили тяжкі злочини. Це – рішення, які громадянам важко зрозуміти", - наголосив прем’єр.

"Нам необхідно обговорювати також складні питання. В іншому разі ми ризикуємо втратити суспільну підтримку прав людини", - пояснив він.

Данський прем’єр підтримав необхідність реформи Конвенції. На його думку, Комітет міністрів Ради Європи вже ближчим часом має ухвалити політичне рішення на користь такої ідеї. "Ідея - схвалити політичну декларацію навесні, в квітні-травні", - пояснив він.

Також політик розкритикував поточний стан справ у Європейському суді з прав людини: "Зараз навіть в разі серйозного порушення мають чекати на рішення ЄСПЛ роками. Це неприйнятно".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.