Миротворча місія має не допустити замороження ситуації на Донбасі – генерал США

Четвер, 25 січня 2018, 09:13

Американський генерал Бен Ходжес вважає корисною миротворчу місію на Донбасі, якщо вона здатна не допустити замороження нинішньої ситуації.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Миротворча місія – корисна", – заявив на брифінгу в Гельсінській комісії генерал-лейтенант (у відставці) Бен Ходжес, який до грудня 2017 командував сухопутними силами США у Європі.

Він зазначив, що така місія буде справді дієвою, лише якщо в ній братимуть участь "серйозні, кваліфіковані сили, які можуть насправді повною мірою діяти відповідно до мандату".

Ходжес провів паралелі з миротворчою місією на Балканах.

"Коли НАТО надіслало (в Боснію і Герцеговину. – Ред.) свої війська для виконання Дейтонської мирної угоди, у них були чітко прописані правила гри. Вони були потужно озброєні, завжди в бойовій готовності, і це було посланням для сербів та інших – це серйозна сила", - пояснив він.

"Якщо йдеться про оонівську миротворчу місію (в Україні. - Ред.), вони повинні мати мандат, який не дозволяє заморозити нинішню ситуацію назавжди – як це робить Росія. Метою місії має бути виконання Мінська", - зауважив Ходжес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.