Повернення Росії до ПАРЄ знищить авторитет асамблеї – Климпуш-Цинцадзе

Четвер, 25 січня 2018, 15:48

Безумовне та повне відновлення повноважень російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи фактично знищить її авторитет та негативно вплине на Раду Європи в цілому.

Про це віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила під час зустрічі з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні в рамках Світового економічного форуму в Давосі, повідомляє Урядовий портал.

Віце-прем’єр висловила занепокоєння нинішніми спробами повернути російську делегацію до участі в роботі ПАРЄ.

"Ми стурбовані спробами створити умови для повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи. Україна не змириться з таким сценарієм", – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, відновлення участі делегації РФ в роботі ПАРЄ призведе до фактичного знищення авторитету Асамблеї, поставить під сумнів легітимність її резолюцій та рекомендацій, негативно вплине на діяльність усієї Ради Європи.

У зв’язку з можливістю реалізації такого сценарію Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання на увагу Фінляндії до цього питання в контексті підготовки до головування Фінляндії в Комітеті міністрів Ради Європи.

Тімо Сойні, своєю чергою, зазначив: "Незважаючи на те, що і санкції проти РФ, і російські контрзаходи створюють тиск на економічну ситуацію у Фінляндії, ми вважаємо міжнародні відносини і право, верховенство права надзвичайно важливими. І якщо за їхнє дотримання є ціна, її необхідно платити".

Як повідомлялося, зараз в ПАРЄ запущений процес узгодження змін до регламенту та статуту РЄ з метою відновити участь Росії в асамблеї. Для цього РФ вимагає прибрати юридичну можливість накладення санкцій на них у майбутньому.

Подробиці у статті "Європейської правди":  "РФ до осені чекають: стала відомою схема зняття санкцій з Росії в ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.