Трамп назвав фейком публікацію ЗМІ про його наміри звільнити спецпрокурора США

П'ятниця, 26 січня 2018, 14:31

Президент США Дональд Трамп назвав "фейком" нову публікацію The New York Times про те, що він хотів звільнити спеціального прокурора Роберта Мюллера на початку минулого літа.

Про це повідомляє Politico.eu.

Видання The Times та інші ЗМІ повідомили в четвер ввечері про те, що Трамп намагався звільнити Мюллера через можливі конфлікти інтересів, в тому числі через річну суперечку стосовно членських внесків, що спонукало Мюллера залишити гольф-клуб Трампа у Вірджинії, а також через співбесіду на заміщення вакантної посади директора ФБР, яка відбулася за день до того, як він був призначений спеціальним прокурором.

Повідомляється, що Трамп відступив від свого наміру щодо звільнення Мюллера, коли радник Білого дому Дон Макган пригрозив, що скоріш піде у відставку, ніж виконає вимогу президента.

"Фейкові новини. Фейкові новини. Типовий Нью-Йорк Таймс. Фальшиві сюжети", - сказав Трамп в п'ятницю, коли прибув на Всесвітній економічний форум у залі засідань в Давосі, Швейцарія.

Нагадаємо, у травні минулого року спеціальним прокурором у розслідуванні втручання Росії у президентські вибори у США став колишній директор ФБР Роберт Мюллер.

Одним із завдань Мюллера на посаді спецрадника є вивчення "будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом і особами, що мають відношення до виборчої кампанії президента США Дональда Трампа".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.