Марін Ле Пен хоче змінити назву своєї ультраправої партії

П'ятниця, 26 січня 2018, 16:43

Лідерка французького ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен хоче в рамках ребрендингу змінити назву своєї партії та ліквідувати почесний пост, який обіймає її батько.

Про це вона заявила в інтерв'ю lemonde.fr, передає Politico.eu.

"Існує частково зрозуміла ностальгія щодо бажання зберегти назву. Багато боролися, переживали під цим банером", - сказала Ле Пен. "Однак політична партія - це інструмент, щоб досягти влади, а не самоціль".

Ле Пен, яка програла на торішніх президентських виборах з 34% голосів, сказала, що запропонує нову назву членам партії на голосування.

Вона також зазначила, що поважатиме результат, якщо вони проголосують за збереження нинішньої назви партії.

Окрім того, Ле Пен вважає, що неможливо більше зберігати символічну роль її батька в межах партії, який вважається почесним головою "Національного фронту".

Як відомо, Ле Пен-старший пішов з посади лідера "Національного фронту" в 2011 році, що дозволило Марін Ле Пен взяти партію під контроль. 

Нагадаємо, французькій ультраправій партії лідерки Марін Ле Пен висунули звинувачення у нецільовому використанні коштів Європейського парламенту для оплатити роботи парламентських помічників, які натомість працювали для Національного фронту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.