США розширили санкції проти Росії: покарали тих, хто працював в Криму

Оновлено
П'ятниця, 26 січня 2018, 18:13

США розширили список санкцій проти Росії через ситуацію в Україні, додавши в нього 21 фізичну особа і 12 організацій

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства фінансів США.

Серед фізичних осіб до санкційного списку потрапили як громадяни РФ, так і громадяни України, причетні до діяльності так званих "ЛНР і "ДНР". Значна частина санкційного списку - російські посадовці та бізнесмени, причетні до діяльності в окупованому Криму.

До списку, зокрема, потрапили особи та підприємства, причетні до постачання в Крим обладнання Siemens для будівництва електростанції. Серед них - заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, директор департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці Міненерго РФ Євген Грабчак, голова компанії "Технопромекспорт" Сергій Топор-Гілка.

Під санкціями США відтепер перебуватимуть ЗАТ "ВО Технопромекспорт" та ключовий російський партнер Siemens - компанія "Силові машини"

У санкційний перелік потрапило Акціонерне товариство ВАД, яке будує дорогу в Криму, а також її директор Валерій Абрамов та його перший заступник Віктор Перевалов.

Санкції накладені на нового "губернатора" Севастополя Дмитра Овсяннікова.

Також у числі компаній, що потрапили під санкції: ТОВ "ПО" Кірішинефтеоргсинтез "(входить у ВАТ "Сургутнафтогаз"), "Сургутнефтегазбанк", страхове товариство "Сургутнафтогаз ", ще кілька дочірніх підприємств "Сургутнафтогазу"", який вже знаходиться під секторальними санкціями.

Окрім них, під санкції потрапили  "Ленгіпронефтехім", ТОВ "Медіа-Інвест", ТОВ "Новгороднефтепродукт", "Сургутмебель", "Калінінграднефтепродукт", "Псковнефтепродукт" , "Тверьнефтепродукт", "Радгосп "Червішевскій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.