Представники міжнародних фінансових організацій вперше обговорили інвестиційний план для України

Субота, 27 січня 2018, 11:06

Представники міжнародних фінансових організацій вперше долучились до обговорення проекту "Новий європейський план для України" - так званого "плану Маршалла".

Як повідомляє сайт українського парламенту, у Вільнюсі 26 січня відбувся семінар "Розбудова інвестиційного потенціалу - Європейський план для України, обмін кращими практиками та обговорення механізмів їх впровадження".

У семінарі взяли участь глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, представники уряду України та Литви, Європейської Комісії, міжнародних фінансових організацій в Україні, таких як Європейський інвестиційний банк, Світовий Банк, Німецький державний банк розвитку, Європейський банк реконструкції та розвитку, литовські парламентарі.

Донори закликали представників уряду України ефективніше використовували вже надану фінансову допомогу, активніше продовжувати реформи в країні, покращувати інституційну спроможність у використанні коштів.

Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус раніше відзначав, що це вперше представники міжнародних фінансових організацій беруть участь в обговоренні інвестиційного плану.

"Дуже важливо, що вперше на таку зустріч приїдуть представники МФО, зокрема Міжнародної фінансової корпорації, Європейського інвестбанку, Європейського банку реконструкції і розвитку", - сказав він в коментарі "Інтерфакс-Україна".

За його словами, основна мета семінару - обговорення способів підвищення ефективності міжнародної донорської допомоги, поліпшення її координації та кооперації донорів, а також підвищення якості управління цими коштами та довіри між сторонами.

"Окрім питання додаткового фінансування, є вже багато виділених для України грошей, але немає інституціонального механізму їх освоєння", - пояснив одну з головних проблем у цій сфері Абромавічус.

Водночас Абромавічус із жалем зазначив, що українське представництво на цій зустрічі недостатнє. За його словами, від України в події беруть участь голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко, народний депутат Остап Єднак та ще деякі особи, проте жодного міністра чи заступника міністра немає.

Раніше повідомлялось, що Євросоюз планує запропонувати Україні та іншим партнерам доступ до інструменту Зовнішнього інвестиційного плану ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.