Ар’єв: Україну намагаються зробити винною у несплаті російських внесків в ПАРЄ

Субота, 27 січня 2018, 17:19

Через несплату Росією близько 50 млн євро обов’язкового внеску до Ради Європи в організації дають завдання працівникам створювати проблеми українській делегації.

Про це віце-президент ПАРЄ, очільник української делегації Володимир Ар'єв заявив у інтерв'ю Укрінформу.

"Загалом, атмосфера у Раді Європі стає дедалі відміннішою від тієї, яку закладали засновники організації. Правам людини і захисту демократії стає некомфортно, як лише мова заходить про гроші. Зараз мені кілька людей сказали, що Україну намагаються зробити винною, бо ми стоїмо на перешкоді 50 млн євро від Росії", - повідомив Ар’єв.

Віце-президент ПАРЄ також вказав, що є внутрішня вказівка в РЄ протидіяти українській делегації.

"Секретаріату Ради Європи говорять, що індексування зарплат їм не відбувається через непоступливість українців. Дають завдання починати нас максимально критикувати і створювати проблеми. Уявляєте, не агресору-Росії, а Україні, яка є жертвою агресії", - наголосив глава української делегації.

Як повідомлялося, зараз в ПАРЄ запущений процес узгодження змін до регламенту та статуту РЄ з метою відновити участь Росії в асамблеї. Для цього РФ вимагає прибрати юридичну можливість накладення санкцій на них у майбутньому.

Подробиці у статті "Європейської правди":  "РФ до осені чекають: стала відомою схема зняття санкцій з Росії в ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.