В Єврокомісії звинуватили Росію у поширенні дезінформації

Неділя, 28 січня 2018, 11:21

Російська влада підтримує цілеспрямовану кампанію для боротьби із західними демократіями, використовуючи в якості зброї інтернет, переконані в Єврокомісії.

Про це йдеться у статті єврокомісара з питань безпеки Джуліана Кінга у виданні Die Welt, передає Deutsche Welle.

"Навряд чи є сумнів у тому, що на сьогодні ми маємо справу з хитромудрою, вміло керованою, підтримуваною урядом проросійською кампанією дезінформації", - вказав член Єврокомісії. - Російські військові, вочевидь, сприймають інтернет як нове поле бою, застосовуючи в якості зброї неправдиву інформацію".

На думку єврокомісара, Європа має активніше протидіяти дезінформації. У якості прикладів головних кіберзагроз він навів атаки хакерів, поширення комп'ютерних вірусів, онлайн-пропаганду тероризму, спроби маніпулювати громадською думкою за допомогою фейкових новин. Останнє має на меті перетворити "нашу відкриту демократичну систему в зброю, націлену проти нас самих", переконаний Кінг.

Єврокомісія розробила низку проектів, спрямованих як на покращення компетенції самих користувачів, так і на боротьбу з онлайн-пропагандою ненависті й тероризму, запевнив єврокомісар. Наразі спільно з країнами-членами ЄС проводиться робота щодо реалізації цього пакета заходів, додав Кінг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.