Заступника посла Польщі викликали в МЗС Ізраїлю для пояснень

Неділя, 28 січня 2018, 16:43

МЗС Ізраїлю викликало заступника посла Польщі в Тель-Авіві для пояснень у зв’язку зі змінами в закон про Інститут національної пам’яті, які передбачають покарання за використання фрази "польські табори смерті".

Про це повідомляє RMF24.

"Був висловлений спротив Ізраїлю стосовно формулювань закону. Зокрема, дата прийняття закону в переддень Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту була дивною і невдалою" - заявили в МЗС Ізраїлю.

У відомстві наголосили, новий закон "не сприятиме виявленню історичної правди і може зашкодити свободі проведення досліджень".

МЗС Ізраїлю закликало польську владу змінити закон пере голосуванням у Сенаті.

Згідно з ухваленими змінами в закон про Інститут національної пам’яті, кожному, хто публічно і всупереч фактам приписує польському народу чи державі відповідальність чи співучасть у злочинах Третього рейху, загрожує штраф або позбавлення волі на строк до трьох років. Законом також забороняється вживання вислову "польські табори смерті". Дія закону поширюється і на громадян інших держав.

В неділю канцелярія президента Польщі Анджея Дуди поінформувала, що в понеділок глава кабінету президента Кшиштоф Щерський зустрінеться з послом Ізраїлю Анною Азарі для обговорення ситуації, пов’язаної з дискусіями навколо закону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.