Міграційне питання блокує коаліційні переговори в Німеччині

Понеділок, 29 січня 2018, 10:58

Учасники перемовин зі створення коаліції у Німеччині відклали переговори після того, як у ніч на понеділок зайшли в "глухий кут" через міграційне питання.

Про це повідомляє Suddeutsche Zeitung.

Протягом дев'ятигодинної зустрічі консерваторам і соціал-демократам не вдалося досягти компромісу через незгоду у міграційній політиці.

Пошуки варіантів компромісного рішення продовжаться на рівні робочих груп. Всі сторони підкреслили свою готовність до компромісу, незважаючи на постійні розбіжності з основних питань. На зустрічі обговорювалась міграційна політика, політика ринку праці та політика у сфері охорони здоров’я.

Із партійних кругів соціал-демократів стало відомо, що політики не змогли просунутись у питанні возз’єднання сімей біженців з низьким ступенем захисту. Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз виступають за жорстке обмеження возз'єднання сімей біженців. Це  викликає незадоволення соціал-демократів.

Нагадаємо, що переговори почалися через чотири місяці після виборів у Бундестаг. Їм передували спроби утворити так звану коаліцію "Ямайка" у складі ХДС/ХСС, Зелених та Вільної демократичної партії (ВДП), які, однак, провалилися через відмову вільних демократів.

Спочатку голова СДПН Мартін Шульц відкидав можливість знову взяти участь у формуванні "великої коаліції", але після провалу консультацій щодо "Ямайки" соціал-демократи погодились взяти участь у "зондуванні" можливості подальших переговорів із ХДС/ХСС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.