В Ірані проходять масові акції на підтримку влади

Середа, 3 січня 2018, 12:56

В Ірані у середу проходять демонстрації на підтримку діючої влади після шести днів протестних акцій, в результаті яких загинули понад 20 людей.

Іранське державне агентство IRNA повідомляє про тисячі учасників акцій у багатьох провінціях.

"Тисячі учасників зібралися на мітинги, які проводяться за участю низки провінційних чиновників та імамів, і супроводжуються гаслами на підтримку Верховного лідера та засудження дій що підривають державний устрій в країні", - йдеться у повідомленні.

Проурядові акції проходять в багатьох великих містах країни – Керманшаху, Іламі, Абадані, Горгані.

Агентство Reuters повідомляє, що учасники акцій розмахують іранськими прапорами та фотографіями верховного лідера Аятолли Алі Хаменеї, висловлюючи йому свою підтримку слоганами "Кров у наших жилах - це дар для нашого лідера" і "Ми не залишимо свого лідера".

Нагадаємо, протести охопили Іран наприкінці минулого року. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики і зростання цін, потім учасники акцій почали висловлювати невдоволення урядом країни та духовним керівництвом.

Щонайменше 20 осіб загинули під час заворушень, у тому числі протестувальники і співробітник іранських сил безпеки.

Детальніше про передумови, можливі причини та наслідки читайте у експертній колонці "Газ, наркотики та обурення молоді: що стоїть за "початком революції" в Ірані". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.