Норвегія призупинила експорт зброї до ОАЕ через конфлікт в Ємені

Середа, 3 січня 2018, 16:11

Норвегія призупинила експорт боєприпасів і зброї в Об'єднані Арабські Емірати на основі оцінки ситуації в Ємені, де коаліція, очолювана Саудівською Аравією, включаючи ОАЕ, веде боротьбу з повстанцями-шиїтами.

Про це повідомляє The Associated Press.

Міністр закордонних справ Іне Еріксен Сорейде заявила, що у неї немає інформації про те, що будь-яке норвезьке озброєння використовувалося в Ємені, але "існує велика заклопотаність" у зв'язку з гуманітарною кризою.

У вівторок норвезька газета Verdens Gang опублікувала відеоролик з боку єменських повстанців, в яких вони стверджують, що захопили "розвідувальний підводний апарат США".

Норвезька газета заявила, що це автономний підводний апарат REMUS 600, вироблений норвезькою групою Kongsberg. Ні коаліція, ні норвезька компанія не робили ніяких заяв. Також незрозуміло, коли підводний апарат був захоплений.

Еріксен Сорейде сказала, що Норвегія дозволила продаж зброї і боєприпасів в ОАЕ з 2010 року. Рішення про призупинення продажів було прийнято 19 грудня і оголошено в середу.

Експорт норвезьких боєприпасів та іншої військової техніки в ОАЕ в 2016 році склав більше 100 мільйонів крон ($12,3 млн).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.