Італія попросить ЄС скасувати рішення про переведення одного з ключових агентств в Амстердам

Вівторок, 30 січня 2018, 10:54

Італія попросить європейську владу переглянути питання про переміщення Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) після Brexit до Амстердама.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в італійському уряді.

У листопаді минулого року ЄС вирішив, що нова штаб-квартира агентства переїде з Лондона до Амстердама. Суперником голландців у конкурсі був Мілан, який програв під час голосування з різницею лише в один голос.

"Уряд буде вживати всіх відповідних заходів з Європейською комісією та відповідними органами влади, щоб переконатись, що... рішення, через яке Мілан програв, переглянуть", - сказав співрозмовник.

У понеділок виконавчий директор ЕМА Гвідо Разі висловив занепокоєння через те, що співробітників агентства розмістять на рік у тимчасовому приміщенні, тому що нова штаб-квартира в Амстердамі ще не буде готова.

Разі заявив, що у його організації не було іншого вибору, крім як прийняти тимчасову базу в Амстердамі, яка за площею становить половину нинішніх офісів у Лондоні, оскільки агентство поспішає переїхати до виходу Британії з ЄС у березні 2019 року.

Міністерство охорони здоров'я Нідерландів у спеціальній заяві повідомило, що EMA займе будівлю в західному Амстердамі в 2019 році, а нову будівлю на півдні міста мають збудувати в 2020 році.

EMA - один з найпотужніших спостерігачів у галузі ліків, в якому працюють 900 фармацевтичних експертів, біологів та лікарів з усіх куточків Європи.

Нагадаємо, Євросоюз через Brexit раніше також прийняв рішення про переміщення Європейської банківської організації до Парижа, а також дата-центру системи супутникового зв'язку до Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.