Парламент Каталонії відклав засідання щодо призначення Пучдемона главою уряду

Вівторок, 30 січня 2018, 13:09

Спікер парламенту Каталонії Рожер Торрен прийняв рішення відкласти засідання, на якому депутати повинні були обговорювати кандидатуру Карлоса Пучдемона на пост глави Женералітату.

Про це повідомляє El Mundo.

Як зазначається, своїм рішенням Рожер Торрен продемонстрував небажання йти всупереч рішенню Конституційного суду, як того вимагав сам Пучдемон, однак знайшов інший вихід.

"Сьогоднішню сесію відкладено, але за жодних обставин не скасовано. Ми не будемо вистувати іншого кандидата", - заявив Торрен.

"Ані Сорая Саенц де Сантамарія (віце-прем'єр Іспанії. - Ред.), ані Конституційний суд не будуть вирішувати, хто буде головою женералітату. Я беруся забезпечити імунітет Пучдемону і я йтиму до кінця", - пообіцяв він.

Спікер наказав юристам парламенту Каталонії представити Верховному суду Іспанії аргументи, які дозволять гарантувати переобрання Карлеса Пучдемона.

Як повідомлялося, у парламенті Каталонії у вівторок о 15.00 мало пройти засідання, на якому мають розглянути питання про призначення Карлеса Пучдемона на пост глави женералітату.

Конституційний суд Іспанії минулого тижня постановив, що для обрання главою регіону Пучдемон повинен особисто бути присутнім в парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.