Лідер Каталонії запевняє: ще не все скінчено, а він - глава уряду

Середа, 31 січня 2018, 14:53

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон спростував інформацію про те, що він визнає поразку в русі за незалежність автономії після того, як іспанський телеканал оприлюднив його приватні повідомлення.

Про це повідомляє BBC.

Пучдемон зізнався, що у нього був момент сумніву, однак заявив: "Ми продовжуємо!"

У його повідомленнях, оприлюднених Telecinco, він писав: "все закінчилося", Мадрид "виграв". В іншому повідомленні він визнав: "ми живемо в останні дні Каталонської республіки".

Реагуючи на публікацію своєї переписки, Пучдемон звинуватив Telecinco у порушенні конфіденційності, заявивши, що він все ще глава уряду Каталонії.

"Я людина, і буває, що я теж сумніваюся", - написав він у Twitter.

"Я глава уряду. Я не зроблю жодного кроку назад, оскільки маю повагу, вдячність та зобов'язання щодо громадян та країни. Ми продовжуємо!" - заявив Пучдемон.

Нагадаємо, напередодні спікер парламенту Каталонії Рожер Торрен прийняв рішення відкласти засідання, на якому депутати повинні були обговорювати кандидатуру Карлоса Пучдемона на пост глави Женералітату.

Своїм рішенням Торрен продемонстрував небажання йти всупереч рішенню Конституційного суду, як того вимагав сам Пучдемон, однак знайшов інший вихід. Він заявив, що іншого кандидата висувати не будуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.