Депутат ЄП від Чехії вибачився перед Джемілєвим за заяву Земана про Крим

Середа, 31 січня 2018, 15:36

Депутат Європейського парламенту від Чехії Яромір Щетина публічно вибачився перед лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим за те, що чеський президент Мілош Земан закликав змиритися з нелегальною анексією Криму.

Це він зробив у Європейському парламенті в рамках конференції, яка пройшла за участю лідерів кримських татар, зокрема Мустафи Джемілєва, Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза, передає УНІАН.

Щетина нагадав, що за часів Радянського Союзу Джемілєв публічно виступив проти "окупації моєї країни радянською армією і сидів три чи чотири роки у в’язниці за цей мужній подвиг".

"Я хотів би йому ще раз за це подякувати, але дозвольте мені використати цей момент. На жаль, президент моєї країни, я маю на увазі пана Земана, він закликав публічно Мустафу до того, щоб він змирився з тим, що Крим окупований, що він належить Росії.

Мені за це соромно, я хочу, Мустафа, перед вами за це публічно вибачитися", - сказав депутат Європейського парламенту.

Ці слова були зустрінуті оплесками.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму.

Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ. Заяви Земана не зустріли обурення представників ПАРЄ, які отримали право на виступ за його присутності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.