Мадрид просить парламент Каталонії знайти іншого кандидата на пост глави уряду

Середа, 31 січня 2018, 16:08

В уряді Іспанії переконані, що парламент Каталонії може висунути іншого кандидата на посаду глави женералітату (уряду) замість Карлеса Пучдемона.

Про це заявила віце-прем’єр уряду Іспанії Сорая Саенц де Сантамарія, повідомляє El Pais.

Коментуючи листування лідера Каталонії Карлеса Пучдемона, в якому той говорив про "останні дні Каталонської республіки", вона зазначила, що настав час сказати публічно про те, що неодноразово звучало у приватних розмовах.

Відтак Саенц де Сантамарія попросила спікера парламенту Каталонії Рожера Торрена відкрити новий раунд переговорів для пошуку іншого кандидата на посаду глави уряду.

"Я не вірю, що з серед більш ніж сотні депутатів парламенту Каталонії немає того, хто піде шляхом діалогу і консенсусу. Я говорю і про прихильників незалежності, і про тих, хто підтримують єдність Іспанії – вони можуть зробити крок до нормалізації ситуації" - сказала віце-прем’єр.

Раніше іспанське телебачення оприлюднило листування Карлеса Пучдемона, в якому він визнав, що соратники "принесли його в жертву", а іспанський уряд виграє.

Пізніше він заявив, що все ж не вважає себе переможеним і наполягає на тому, що лишається главою уряду.

Напередодні спікер парламенту Каталонії Рожер Торрен прийняв рішення відкласти засідання, на якому депутати повинні були обговорювати кандидатуру Карлоса Пучдемона на пост глави Женералітату.

Своїм рішенням Торрен продемонстрував небажання йти всупереч рішенню Конституційного суду, як того вимагав сам Пучдемон, однак знайшов інший вихід. Він заявив, що іншого кандидата висувати не будуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.