Більшість німців не підтримують формування нової великої коаліції

П'ятниця, 5 січня 2018, 09:19

Німці все скептичніше ставляться до перспективи формування нової "великої коаліції" у складі Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

Про це свідчать результати опитування ARD-Deutschlandtrend, який був проведений соціологічним інститутом Infratest dimap за дорученням суспільно-правової медіакомпанії ARD і газети Die Welt, передає Deutsche Welle.

Так, 52% респондентів вважають союз блоку ХДС/ХСС з СДПН "не дуже хорошим" чи "поганим". У свою чергу створення "великої коаліції" вважають "дуже хорошим" чи "хорошим" 45% опитаних.

Згідно з тим же дослідженням, все більшої популярності в німецькому суспільстві набуває ідея проведення нових виборів в бундестаг. 54% опитаних підтримують перевибори в разі провалу переговорів про "велику коаліцію". Створення уряду меншості підтримали 42% респондентів.

Нагадаємо, лідери Християнсько-демократичного союзу, Християнсько-соціального союзу та Соціал-демократичної партії Німеччини домовилися почати переговори про велику коаліцію 7 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.