Глава МЗС Німеччини назвав США і РФ країнами, що зневажають ЄС

П'ятниця, 5 січня 2018, 17:36

США, Росію і Китай об’єднує те, що вони мають недостатньо поваги до Євросоюзу.

Про це заявив глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель в інтерв’ю виданню Spiegel.

"Насправді Москву, Пекін і Вашингтон поєднує одна річ: вони взагалі не цінують Європейський союз. Вони його зневажають" - сказав він.

За словами міністра, уявлення про ЄС як про слабке об’єднання за окремими винятками панує здебільшого серед авторитарних країн.

"Часто начебто сильна людина представляє слабку в економічному і соціальному плані країну. Ми, європейці, інакші. Однак саме тому нас вводять в оману ці авторитарні країни. Я переконаний, що ми живемо в еру змагань між демократичними і авторитарними державами. І останні намагаються здобути вплив у ЄС і розділити його" - зазначив Габріель.

За його словами, перші ознаки розбрату в ЄС завдяки таким спробам вже помітні, і в майбутньому протистояння лише зростатиме.

Говорячи про роль Німеччини в сучасному світі, Габріель заявив, що в минулому Берлін покладався на Францію, Велику Британію і головним чином на США. Однак тепер, оскільки Сполучені Штати поступово втрачають позиції на світовій арені, політичний вакуум заповнюють інші сили, вважає міністр. Серед них він називає Росію і Китай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.