Уряд Британії оновив кодекс поведінки міністрів після низки скандалів

Вівторок, 9 січня 2018, 16:38

Для міністрів уряду Великої Британії підготували нові правила, що регулюють "неприйнятну поведінку, залякування чи переслідування" після кількох скандалів у Вестмінстері.

Про це заявила прем'єр-міністр Тереза ​​Мей, повідомляє AFP.

Мей у понеділок повідомила своєму кабінету міністрів про те, що міністерський кодекс поведінки був оновлений.

"Існує низка змін: всі вони будуть включені у нову редакцію, яка гарантує, що кодекс належним чином враховує неприйнятну поведінку, залякування та переслідування", - заявив прес-секретар британського прем’єра.

У листопаді минулого року міністр оборони Майкл Феллон подав у відставку після звинувачення у неприйнятній поведінці щодо журналіста кілька років тому.

Заступник прем’єра Даміан Грін також був звинувачений у неприйнятній поведінці, але він заперечував всі звинувачення. Грін був звільнений в грудні через інформацію про порнографію, виявлену на комп'ютерах в його офісі десять років тому.

Зміни також були внесені через ситуацію з міністром з питань міжнародної допомоги Пріті Пател, яка пішла у відставку після проведення несанкціонованих зустрічей із ізраїльськими чиновниками.

"Існує також нове формулювання, яке конкретно вимагає від міністрів повідомляти про офіційні зустрічі в країні та особливо за кордоном", - сказав прес-секретар Терези Мей.

Нагадаємо, 9 січня Тереза Мей звільнила трьох міністрів, серед яких - Марк Гарньє, який у 2010 році змусив помічницю купувати секс-іграшки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.