Словаччина вважає дискримінуючим план Австрії скоротити дитячі виплати за кордоном

Вівторок, 9 січня 2018, 17:10

Словаччина розкритикувала плани Австрії зі скорочення виплат допомоги для дітей, які проживають за кордоном, заявивши, що цей крок може дискримінувати словаків.

Про це повідомляє Reuters.

Минулого тижня австрійська правляча коаліція у складі консерваторів і ультраправих оприлюднила плани щодо скорочення виплат у розмірі  від 114 євро на місяць для дитини, що живе за кордоном.

Австрія межує з вісьмома країнами, включаючи Чехію, Словаччину, Угорщину і Словенію, де заробітна плата значно нижча, ніж у австрійців. Східні європейці складають значну частину робочої сили в Австрії у таких секторах, як охорона здоров'я та будівництво.

Виступаючи на прес-конференції в Братиславі у вівторок міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок закликав Австрію дотримуватися принципу недискримінації.

"Наші громадяни, які працюють в Австрії і працевлаштовані там юридично, сплачують внески в австрійські фонди, тому ми очікуємо, що вони отримають відповідні вигоди від цих коштів", - сказав Корчок.

Глава МЗС Австрії Карін Кнайссль заявила, що Австрія прагнутиме змін на європейському рівні, так щоб виплати для дітей здійснювались у відповідності до стандартів життя, добробуту і купівельної спроможності в кожній країні.

"Ми, дипломати, погодилися, що ми повинні відчинити двері міністрам (із соціальних питань. – Ред.) для обговорення цього питання", - сказала вона.

У 2016 році Австрія перерахувала 273 млн євро до країн ЄС і країн Європейської економічної зони у вигляді виплати допомоги для 132 тисяч дітей. Європейська комісія в минулому році критикувала Німеччину за аналогічний план по скороченню допомоги для дітей, від якого Німеччина пізніше відмовилась. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.