Блок Меркель і соціал-демократи зробили вагомий крок до створення коаліції

Вівторок, 9 січня 2018, 20:54

Учасники попередніх консультацій про можливість формування "великої коаліції" в Німеччині - блок християнських партій ХДС / ХСС і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) досягли згоди щодо положень закону про трудову імміграцію в країну.

Про це повідомили ЗМІ, що входять в групу Redaktionsnetzwerks Deutschland, з посиланням на відповідний документ комісії з економіки, транспорту і цифрових технологій, передає Deutsche Welle.

Ця домовленість - перша і поки єдина видимаознака прогресу в переговорах щодо "великої коаліції". Учасники робочої групи щодо закону про імміграцію пропонують проект з трьох частин - норми по Німеччину, ЄС і світ.

Внутрішньонімецька  частина передбачає збільшення зайнятості жінок, нові можливості для підвищення кваліфікації тих, хто працює на умовах часткової зайнятості, а також поліпшення умов праці, в тому числі для працівників старшого віку. Очікується, що пропозиції щодо підвищення кваліфікації та подальшої освіти допоможуть безробітним.

Питання імміграції є одним з найбільш чутливих на переговорах щодо коаліції, зазначає Reuters. Наразі партії домовилися, що кваліфікованих працівників слід заохочувати приїжджати до Німеччини. Щоправда, партії поки не дійшли згоди, як називатиметься майбутній закон.

Як повідомлялося, у неділю 7 січня стартували попередні пререговори про формування нової "великої" коаліції у Німеччинi.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.