Громадяни ЄС у Британії можуть втратити деякі права після Brexit - прем'єр

Четвер, 1 лютого 2018, 08:34

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей попередила, що європейські громадяни, які прибудуть до країни після Brexit в наступному році можуть втратити деякі права.

Про це повідомляє Reuters.

Обмеження імміграції було ключовою причиною того, чому британці проголосували за вихід з ЄС у 2016 році, після великого напливу громадян ЄС, особливо з бідних країн Східної Європи.

Ця заява йде врозріз позиції Євросоюзу, який наполягає, що протягом перехідного періоду з березня 2019 року Британія повинна дотримуватися всіх правил ЄС та забезпечити громадянам інших країн повне право на проживання протягом двох років.

Але Мей припустила, що громадяни ЄС, якы приїдуть до Британії після березня наступного року, будуть розглядатися по-різному.

"Люди, які приїхали до Британії, коли ми були членами ЄС, мали певні очікування - вони зробили свій життєвий вибір і встановили певні очікування. Я впевнена, що існує різниця між тими людьми, які приїхали до нас жити, і тих, хто приїде, коли вони вже знатимуть, що Британія вже не є членом ЄС", - сказала вона.

Питання прав громадян є однією з потенційних перешкод між Британією та ЄС у переговорах про перехідну угоду, яка дасть обом сторонам час для підготовки діалогу щодо майбутніх відносин.

Нагадаємо, конфіденційний аналіз британського уряду щодо впливу Brexit на економіку передбачає, що всі галузі промисловості країни постраждають після виходу з Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.