Тегеран назвав смішними заяви Ізраїлю про перехоплений іранський безпілотник

Субота, 10 лютого 2018, 16:48

В МЗС Ірану назвали смішними заяви Ізраїлю про перехоплення іранського безпілотника, запущеного з території Сирії.

Про це заявив речник МЗС Ірану Бахрам Касемі, повідомляє Haaretz з посиланням на іранське державне телебачення.

"Повідомлення про збиття іранського безпілотника над Ізраїлем і причетність Ірану до удару по ізраїльському винищувачу дуже смішні… Іран у Сирії лише виконує функцію військового консультування" - сказав він.

Раніше проасадівський військовий альянс, що включає Іран і "Хезболлу", заявили, що новий акт "тероризму" з боку Ізраїля зустріне "серйозну і сувору відповідь".

Там також заявили, що повідомлення Ізраїлю про перехоплений в ізраїльському авіа просторі безпілотник Ірану є брехнею і додали, що дрони використовуються для боротьби з ІДІЛ.

Нагадаємо, ізраїльські ВПС здійснили авіа удари по цілях Ірану в Сирії після того як перехопили на території Ізраїлю іранський безпілотник.

У відповідь на цей наліт сирійські ВПС завдали удару по ізраїльських літаках і заявили, що підбили кілька з них. Пізніше армія Ізраїлю підтвердила, що було збито їхній F-16.  Пілотам вдалося катапультуватися, один з них отримав серйозні поранення.

Ізраїль вперше втратив винищувач у сирійському конфлікті.

Ізраїль застеріг Сирію та Іран, заявивши, що їх спроби ескалації ситуації можуть обернути проти них всю силу ізраїльської армії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.