Лавров про "кремлівський список" США: його можна було скласти за півгодини

Неділя, 11 лютого 2018, 16:39

Глава МЗС Росії Сергій Лавров прокоментував своє включення до так званої "кремлівської доповіді" США, назвавши її та "кремлівський список" смішними.

Лавров заявив, що байдуже ставиться до включення його імені у список, повідомляє агентство "РИА Новости".

"Чесно кажучи, я абсолютно байдужий до того, що зараз відбувається в зв'язку з цією "кремлівською доповіддю", як і до всього іншого, пов'язаного з так званим "російським досьє "у Вашингтоні", - заявив Лавров в інтерв'ю телеканалу "Россия-1".

Він назвав смішними "кремлівську доповідь" і відповідний список. "Можна було взагалі зробити це за півгодини", - зазначив російський міністр.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів. 

У списку 96 російських олігархів, чиї статки оцінюються на суму понад трильйон доларів США. Крім того, у списку 114 прізвищ високопосадовців, а також керівників державних компаній. При укладанні списку Мінфін використав дані американського журналу Forbes, який щорічно складає список найбагатших людей світу

Комісія Ради Федерації РФ із захисту державного суверенітету розробляє законопроект, який стане відповіддю Росії на "кремлівську доповідь" США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.