Сорос обіцяє ще понад $130 тисяч на кампанію, яка хоче зупинити Brexit

Понеділок, 12 лютого 2018, 10:55

Мільярдер Джордж Сорос пообіцяв виділити ще 100 000 фунтів стерлінгів (понад 138 тис. доларів) британській групі "Best for Britain" ("Найкраще для Британії"), яка проводить кампанію за припинення Brexit.

Таку інформацію група "Best for Britain" підтвердила у листі до Reuters.

У групі заявили, що Сорос, який пожертвував вже 400 000 фунтів стерлінгів ($556 тисяч) на кампанію минулого тижня, пообіцяв ще 100 000 фунтів "після нападок на нього у праворадикальній пресі".

"Майбутнє Великої Британії у ЄС ще не вирішено, попереду ще має бути голосування, і люди по всій країні заслуговують на те, щоб знати правду про варіанти на столі переговорів: один з яких - це залишитися (в блоці) та бути попереду у ЄС", - заявила глава кампанії "Best for Britain" Елоїз Тодд.

Як відомо, минулого тижня газета The Daily Telegraph, яка першою повідомила про причетність Сороса до кампанії "Best for Britain", заявила, що 87-річний колишній менеджер хедж-фонду підтримує "таємну змову", щоб зупинити Brexit. Статтю написав Нік Тімоті, колишній радник британської прем'єрки Терези Мей.

За даними ЗМІ, мільярдер Джордж Сорос пожертвував 400 тисяч фунтів стерлінгів ($556 тисяч) британській групі "Best for Britain" ("Найкраще для Британії"). Група має на меті припинити процес виходу Британії з ЄС та забезпечити повторне проведення референдуму щодо членства в блоці.

В уряді британської прем'єрки Терези Мей заявили, що не будуть проводити другий референдум про членство Британії в ЄС, після того як стало відомо, що мільярдер Джордж Сорос пожертвував 400 тисяч фунтів стерлінгів ($556 тисяч) на кампанію за припинення Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.