Президент Австрії про своє українське коріння: тепер я трошки українець

Понеділок, 12 лютого 2018, 12:22

Президент Австрії Александр Ван дер Беллен був здивований дізнатися, що його прадід по материній лінії родом з Полтавщини.

Про це йдеться у замітці друкованого випуску австрійського видання Profil, яку на своїй сторінці у Facebook поширив посол України в Австрії Олександр Щерба.

Як повідомляє видання, під час візиту до Відня президент України Петро Порошенко представив Ван дер Беллену незвичний подарунок: документи про те, що його прадід по материній лінії Максиміліан Рейманн народився на території сучасної Полтавщини у 1826 році.

Ван дер Беллен був здивований новиною, відзначає видання: "Дотепер я знав лише про сімейне коріння в Росії та Естонії, тепер я, очевидно, також трошки українець", - сказав австрійський президент.

У середині березня президент Австрії здійснить державний візит до України. Разом із міністром закордонних справ Карін Кнайссль Ван дер Беллен відвідає Львів та Київ.

Як повідомлялось, Петро Порошенко у Відні розповів, що родинне дерево президента Австрії своїм корінням проростає в Україну.

Читайте також: "Не просто бал: причини та маловідомі подробиці поїздки Порошенка до Відня".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.