В Анкарі вулицю з посольством США перейменують на честь турецької операції в Сирії

Вівторок, 13 лютого 2018, 08:59

Мер турецької столиці Анкари схвалив пропозицію про перейменування вулиці, на якій розташоване посольство США, на честь турецької операції в Сирії, спрямованої проти курдів.

Про це повідомляє Reuters.

Анкара обурена альянсом Вашингтона та курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG), які Туреччина називає терористами.

"Ми підписали необхідну пропозицію про зміну назви проспекту Невзат Тандоган в районі американського посольства на "Оливкову гілку", - повідомив мер Анкари Мустафа Туна.

Рішення про перейменування може бути остаточно ухвалене ще до візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Анкару у четвер.

Нагадаємо, глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що стан відносин між Туреччиною і США критичний і є ризик повного розриву з Вашингтоном.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Сполучені Штати працюють проти інтересів Туреччини, Ірану та Росії на півночі Сирії, здійснюючи військові поставки на підконтрольні курдам території.

Як відомо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.