Ердоган застеріг Кіпр та Грецію: не виходьте за межі дозволеного

Вівторок, 13 лютого 2018, 12:18

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив з попередженням Греції, Кіпру та міжнародним компаніям, які займаються розвідкою газу в Середземному морі, щоб вони не "виходили за межі дозволеного" і не посягали на права Туреччини.

Про це Ердоган заявив у вівторок у зверненні до депутатів своєї партії, повідомляє Associated Press.

 "Опортуністичні спроби, які стосуються розвідки газу на Кіпрі та островів у Егейському морі, у центрі нашої уваги. Ми застерігаємо тих, хто виходить за межі дозволеного з прорахунками на Кіпрі та в Егейському морі", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, турецькі військові кораблі з п’ятниці блокують біля берегів Кіпру бурове судно італійської компанії ENI, яке має здійснити розвідку газу. Туреччина виступає проти буріння, заявляючи, що це порушує права турків-кіпріотів на природні ресурси Кіпру.

Між Грецією та Туреччиною також триває суперечка щодо спірних островів Імі в Егейському морі. Туреччина ставить під сумнів грецький суверенітет над ними. Близько опівночі в понеділок катер турецької берегової охорони протаранив грецьке судно, що стояло на якорі поблизу островів Імі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.