У Держдумі РФ не затвердили перерахування внеску в ПАРЄ

Вівторок, 13 лютого 2018, 12:21

Рада Думи не затвердила перерахування внеску Росії на фінансування Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за 2018 рік.

Про це заявив перший віце-спікер нижньої палати парламенту Іван Мельников, передає ТАСС.

"Рада Думи прийняв рішення про сплату внеску за 2018 рік у бюджет міжнародних організацій. Це Міжпарламентська асамблея православ'я, Парламентська асамблея ОБСЄ, Парламентська асамблея Чорноморського економічного співробітництва, Міжпарламентський союз, Міжнародна федерація бібліотечних товариств та асоціацій і Секретаріат Парламентської конференції Балтійського моря. Як ви помітили , немає Парламентської асамблеї Ради Європи. На цьому хотів би акцентувати вашу увагу ", - сказав він.

Мельников пояснив, що це рішення було прийнято "у відношенні тієї частини, яка стосується ПАРЄ", а не загального внеску до Ради Європи.

"Це знаходиться в компетенції Думи. У кінцевому рахунку [подібні] рішення оформляються МЗС <...> ми на Раді Думи приймаємо відповідні рішення", - додав перший віце-спікер Держдуми РФ.

Раніше у російській Раді Федерації заявили, що не збираються платити внески в Раду Європи, доки права Росії в Парламентській асамблеї РЄ не будуть відновлені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.