Лавров: РФ готова до економічного діалогу з ЄС, але не проситиме зняти санкції

Вівторок, 13 лютого 2018, 14:43

Російський глава МЗС Сергій Лавров заявив, що РФ відкрита до відновлення взаємовигідних економічних відносин з країнами Євросоюзу, але не стане просити про припинення політики санкцій.

Про це він заявив за підсумками зустрічі з бельгійським колегою Дідьє Рейндерсом, відповідаючи на питання про санкції ЄС, передає ТАСС.

"Як ми вже не раз говорили, ми не будемо нікого просити змінити цю політику. Ми розраховуємо, як неодноразово підкреслював президент (РФ) Путін, що здоровий глузд візьме гору і політика, яка переслідує ідеологізовані цілі, які ставлять геополітичні розрахунки вище економічних інтересів, звичайно, нікуди нас не приведе.

Але ми завжди готові, щоб відновити рівноправний, заснований на взаємній повазі, взаємовигідний діалог. Без ультиматумів, вимог покаятися і вибачитися", - сказав він.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Рада ЄС вирішила продовжити секторальні економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 року.

ЄС запровадив економічні санкції проти РФ 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.

19 березня 2015 року тривалість санкцій зв'язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.

Оскільки цього не сталося, і з огляду на те, що Мінські угоди, як і раніше, не були повністю виконані, ЄС регулярно подовжував дію санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.