В Грузії нагадали, що просять Польщу видати їм Саакашвілі

Вівторок, 13 лютого 2018, 15:52

У Головній прокуратурі Грузії заявляють, що запит про екстрадицію екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі, який раніше вже було спрямовано польській стороні, залишається чинним.

Про це журналістам заявили у прокуратурі Грузії, передає "Інтерфакс-Україна".

Повідомляється, що прокуратура Грузії ще на початку серпня минулого року зверталася до польської сторони по каналах Інтерполу після того, як в ЗМІ була поширена інформація про те, що розшукуваний грузинськими правоохоронними органами Саакашвілі - на території Польщі.

"Паралельно 4 серпня 2017 року Головна прокуратура Грузії з питання Міхеіла Саакашвілі звернулася до прокуратури Польщі. Того ж дня національне бюро Інтерполу в Варшаві отримало від грузинської сторони документацію", - сказали в прокуратурі.

За даними прокуратури, "наразі відповідно до законодавства проводяться всі відповідні процедури".

Як відомо, близько 15:00 12 лютого Саакашвілі затримали у київському ресторані.

Пізніше у Державній прикордонній службі повідомили, що видворили лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі до Польщі.

Польські прикордонники підтвердили, що лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі  прибув до Польщі та був прийнятий на території країни на основі заяви про реадмісію Державної міграційної служби України.

У вівторок Саакашвілі заявив, що не проситиме в Польщі політичного притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.