НАТО збільшує оборонний потенціал через дії Росії - Столтенберг

Середа, 14 лютого 2018, 11:05

Нарощування військового потенціалу країн НАТО проводиться виключно в оборонних цілях у відповідь на дії Росії.

Про це заявив генеральний секретар Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"За багато років після закінчення "холодної війни" союзники по НАТО скоротили витрати на оборону, скоротили свої військові потенціали. І ми намагалися створити партнерство з Росією. Після незаконної анексії Криму в 2014 році, після дестабілізації на сході України, за яку відповідає Росія, ми бачимо, що Росія веде себе все більш наполегливо. Саме Росія відповідає за те, що відбувається порушення міжнародного права", - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що НАТО відповідає на всі дії Росії пропорційно і тільки в рамках оборони.

"Але в той же самий час ми намагаємося поліпшити відносини з Росією. Ми не хочемо початку нової "холодної війни". Ми не хочемо нової гонки озброєнь. Тому ми ведемо оборонний діалог. Ми повинні займати тверді позиції, і водночас ми намагаємося поліпшити наші відносини з Росією і продовжувати діалог з нею", - зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс 14 лютого затвердить рішення про створення двох нових командних центрів в рамках адаптації структури НАТО до нових загроз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.