У Лондоні не хочуть судити затриманих у Сирії британських бойовиків ІДІЛ

Середа, 14 лютого 2018, 14:01

Уряд Великої Британії не хоче, щоб двоє британських бойовиків ІДІЛ з угруповання, відомого як "Бітлз", поверталися назад на батьківщину для суду.

Про це заявив глава Міноборони Британії Гевін Вільямсон, передає The Independent.

Про це Вільямсон заявив на тлі зростання дипломатичної суперечки із США щодо долі джихадистів в Сирії, оскільки його американський колега наполягає на тому, що країни, звідки терористи походять, повинні взяти на себе відповідальність.

Виступаючи в Брюсселі, Вільямсон сказав, що британські бойовики Олександа Коті та Ель-Шафі Ельшейх "відвернулися від британських ідей, британських цінностей".

"Чи хочу я, щоб вони повернулися назад в Сполучене Королівство? Ні, я не хочу", - сказав він.

Як відомо, колишні жителі Лондона є серед сотень інших іноземних бойовиків, яких захопили "Сирійські демократичні сили" (SDF) під час відвоювання територій, що були під контролем ІДІЛ.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що "Сирійські демократичні сили", яких підтримують США, взяли в полон двох відомих терористів, вихідців з Британії, які страчували західних заручників.

США вважають, що іноземні бойовики ІДІЛ, які були затримані у Сирії, мають бути передані в руки правосуддя в своїх країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.