В Іспанії 80-річний дідусь став студентом Erasmus

Середа, 14 лютого 2018, 14:58

Іспанець Мігель Кастільйо у свої 80 років став студентом освітньої програми Erasmus і наступного тижня вирушить на навчання до італійського міста Верона.

Про це повідомляє Euractiv.

Кастільйо у минулому нотаріус, батько трьох дітей і дідусь шести внуків. Зараз він вивчає історію в університеті Валенсії. Після виходу на пенсію дідусь переніс серцевий напад.

"Незабаром після одужання я сказав собі: Я хотів би зробити щось нетипове для пенсіонера. Історія мене завжди цікавила, мене цікавить все це, особливо сучасні предмети", - сказав Кастільйо іспанському інформаційному агентству Efe.

80-річний Мігель Кастільйо на лекції в університеті Валенсії 

Пенсіонер запевняє, що не відчуває ніяких сумнівів з приводу свого віку і наполягає, що відчуває себе одним зі звичайних студентів. "Я отримую відмінне лікування, вік - не проблема", - розповідає дідусь.

Його сім’я вже почала планувати поїздку на Апеннінський півострів. Це не перший досвід іспанця в Італії. До того, як стати нотаріусом, він був професором в університеті Барселони, у цей час Кастільйо провів два місяці в Римі і Болоньї.

42 роки тому він відвідав Верону з дружиною, щоб побачити легендарну грецьку оперну співачку Марію Каллас. "Ось чому я вибрав Верону", - каже Кастільйо.

"Людей мого віку я закликаю не залишатися вдома і замість цього відкривати себе світові, бо ми все ще можемо багато чого віддати суспільству, і ми можемо отримати багато натомість", - додав він.

Erasmus — програма обміну студентів, викладачів та науковців країн-членів Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Македонії, Норвегії, Туреччини.

Програма надає можливість навчатися, проходити стажування чи викладати в іншій країні, що бере участь у програмі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.