NBC News опублікував 200 тисяч твітів російських тролів, які видалив Twitter

Середа, 14 лютого 2018, 19:23

Американський телеканал NBC News у середу опублікував тисячі твітів, опублікованих обліковими записами російських тролів в ході президентської кампанії в 2016 році.

Як відзначає телеканал, твіти були видалені Twitter після того, як компанія пов'язала їх зі "зловмисною діяльністю".

База даних із 200 тисяч твітів, опублікована NBC News, показує, що російські тролі вдавали із себе активістів різного політичного спрямування, маскувалися під активістів руху Black Lives Matter і навіть Республіканської партії Теннессі.

Сотні тисяч твітів містили як різкі коментарі  - такі як звинувачення демократів у практикуванні чаклунства чи риторику, спрямовану проти поліції, так і більш м’які на кшталт похвали колишньої першої леді Мішель Обами.

Слідчі простежили зв’язок облікових записів з кремлівськими "ольгінськими тролями" - так званим "Агентством інтернет-досліджень". Розвідка США оцінює організацію частиною російських державних зусиль, спрямованих вплинути на результат президентських перегонів 2016 року.

Минулого року Twitter передав Конгресу США імена тисяч облікових записів, пов'язаних з Росією, і видалив облікові записи та їх повідомлення з платформи. NBC News згодом відновив видалені твіти за допомогою трьох джерел, знайомих з системами даних Twitter.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.