У Бундестазі розраховують на участь німецьких військових у миротворчій місії на Донбасі

Четвер, 15 лютого 2018, 09:57

Уповноважений Бундестагу з питань збройних сил член Соціал-демократичної партії Німеччини Ганс-Петер Бартельс розраховує на участь німецьких військових у майбутній миротворчій місії ООН на Донбасі.

Про це політик сказав в інтерв'ю групі видань Redaktionsnetzwerk Deutschland, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Бартельса, Німеччина візьме "активну участь" у разі можливого оголошення миротворчої операції під егідою ООН на Донбасі.

При цьому він посилався на текст угоди між консерваторами з ХДС/ХСС та соціал-демократами щодо формування нової "великої коаліції", де можлива миротворча місія ООН на Донбасі розглядається як шлях до миру в цьому регіоні.

Можлива участь німецьких миротворців у місії ООН на Донбасі знаходить підтримку й у лавах німецьких Зелених. Експертка з питань оборони цієї політичної сили Катя Койль заявила, що Німеччина має підтримати таку місію "залежно від потреби", у разі ухвалення Радою Безпеки ООН відповідного рішення. Саме таке рішення Радбезу стало б "успіхом дипломатії", переконана представниця Зелених.

Як повідомлялося, у звіті, який має бути презентований високопосадовцям цього тижня на Мюнхенській конференції безпеки, йдеться про те, що ООН має розглянути застосування контингенту у 20 тисяч військовослужбовців з країн, які не є членами НАТО, і 4 тисяч поліцейських для того, щоб допомогти вирішити кризу в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: