Канада приєднається до системи повітряного спостереження НАТО AWACS

Четвер, 15 лютого 2018, 10:09

Канада знову приєднається до Системи раннього повітряного попередження і управління НАТО (AWACS), з якої вона вийшла в 2011 році.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міноборони Канади.

"НАТО - це наріжний камінь канадської політики в галузі міжнародної безпеки, і сьогодні уряд країни оголосив, що має намір приєднатися до програми AWACS", - йдеться в повідомленні.

У заяві наголошується, що останнім часом НАТО значно збільшив використання системи AWACS при проведенні своїх операцій, в тому числі в Центральній і Східній Європі, де Канада очолює батальйонну групу альянсу, що базується в Латвії.

Система AWACS була створена в 1978 році і складається з парку літаків, що належать НАТО, що дає можливість Північноатлантичному альянсу вести повітряну розвідку на великих відстанях, а також керувати військовими силами з повітря.

Система AWACS складається з 16 літаків E-3A, які зазвичай працюють на висоті близько 10 км. З цієї висоти один E-3A може постійно контролювати повітряний простір в радіусі більше 400 км і може обмінюватися інформацією з наземними, морськими і повітряно-десантними силами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: