Прем’єрка Румунії назвала румунських депутатів Європарламенту "аутистами"

П'ятниця, 16 лютого 2018, 18:31

Новій прем'єрці Румунії Віоріці Денчіле довелося вибачатися за те, що вона назвала членів Європейського парламенту від Румунії  "аутистами".

Про це повідомляє Politico.

Денчіле "публічно вибачилася за заяву, зроблену під час телепрограми, і заявляє, що вона не хотіла образити людей зі спектром аутизму", йдеться в заяві уряду Румунії в п’ятницю.

У своєму першому телевізійному інтерв'ю з моменту вступу на посаду прем'єр-міністра Денчіле розкритикувала деяких румунських євродепутатів за виступи в парламенті проти Румунії.

"Ці люди дезінформують. Вони знають реальність, але вони не хочуть її приймати, не хочуть її бачити. Я вважаю, що ці люди з аутизмом, вони не бачать і не чують того, що є очевидним для усіх добросовісних", - сказала вона.

У п’ятницю румунська Асоціація батьків з аутичними дітьми заявила, що заява прем'єр-міністра була образливою, повідомляє Digi24.

Асоціація наголосила, що Денчіле є далеко не першим політиком, що негативно використовує термін "аутизм" в політичних суперечках.

"Це дуже тривожно і показує рівень розуміння політиками аутизму і проблем людей з цим станом", - сказано в повідомленні.

У заяві уряду в п'ятницю прем’єр-міністр заявила, що вона рішуче підтримує людей з обмеженими можливостями і пообіцяла активно брати участь в урядовій політиці, щоб допомогти їм.

Урядова національна рада Румунії з питань боротьби проти дискримінації заявила, що відкрила розслідування щодо заяви прем'єр-міністра і поспілкується з нею наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.