Спецпредставник США Волкер вірить в ефективність миротворчої місії на Донбасі

Субота, 17 лютого 2018, 15:50

Спеціальний представник США щодо України Курт Волкер вважає, що миротворча місія ООН на Донбасі допоможе забезпечити вирішення конфлікту і виконання Мінських угод.

Про це він сказав на українському ланчі у Мюнхені в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Росія каже, що їй не все одно, як живуть люди на сході України, вони хочуть захистити російськомовне населення на сході, саме тому вони підтримують ці так звані республіки.

Але найкращим способом захистити людей буде розміщення там миротворчих сил, що закінчить конфлікт і забезпечить виконання Мінських угод", – сказав він.

Дипломат наголосив, що в Україні триває не просто гібридна війна, а гаряча війна. "Ми б хотіли, щоб ці території, які зараз окуповані, знову увійшли до складу України, щоб там пройшли вибори , можливо щоб там був особливий статус, але щоб це було в рамках України", – пояснив він.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив про неуспіх переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим щодо мандату миротворчої місії на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.