Порошенко застеріг Польщу від кроків, які загрожують діалогу з історичних питань - Цеголко

Субота, 17 лютого 2018, 16:16

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким застеріг польське керівництво від кроків, які можуть загрожувати позитивним досягненням з історичних питань.

Про це у своєму Twitter написав прес-секретар глави президента Святослав Цеголко.

"Президент закликав польське керівництво (утриматися - Ред.) від кроків, які можуть поставити під загрозу позитивні досягнення у двосторонньому діалозі з історичних питань", - написав він.

Нагадаємо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Закон передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Віце-прем’єр України Павло Розенко 16 лютого перебував з візитом у Варшаві, де мав переговори зі своїм польським колегою Пйотром Глінським щодо скандального закону про Інститут національної пам’яті.

Сьогодні, 17 лютого, у Польщі заявили, що "глибоко розчаровані" результатами переговорів між українським та польським віце-прем'єр-міністрами, оскільки Київ досі не прийняв рішення щодо питання скасування мораторію на ексгумацію польських поховань в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.