Фінляндія готова брати участь в миротворчій місії ООН на Донбасі

Понеділок, 19 лютого 2018, 07:41

Фінляндія заявила про готовність направити миротворців на Донбас.

Як інформує Yle, про це журналістам під час  конференції з безпеки в Мюнхені повідомив президент Фінляндії Саулі Нііністе.

За його словами, якщо буде прийняте рішення про розгортання миротворців на Донбасі, Фінляндія готова направити своїх військових.

"Мова йде про одну з найбільш серйозних проблем в Європі, тому якщо виникне можливість вирішити кризу, Фінляндія повинна взяти у цьому участь", - зазначив Нііністе.

Колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен запропонував, щоб миротворчий контингент складався з 20 тисяч військових та був зібраний з країн, які не є членами НАТО.

На переконання Нііністе, складно зібрати 20 тисяч миротворців з невеликої кількості країн. Однак він вітає усі зусилля для досягнення миру, оскільки вважає війну в Україні серйозною проблемою для Європи.

Як повідомлялося, глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що Білорусь готова ввести миротворчий контингент в зону конфлікту в Україні.

Президент Петро Порошенко заявляв, що Україна готова до дискусій щодо етапів впровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, а також щодо країн, які братимуть у ній участь.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не погодиться на розгортання повноцінної миротворчій місії і створення адміністрації ООН на тимчасово окупованій Донбасі.

В РФ заявляють, що повноцінна миротворча операція на окупованому Донбасі є неприйнятною з погляду Мінських угод, і наполягають, що миротворці ООН повинні базуватися лише на лінії розмежування на Донбасі для гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.