Тіллерсон: США розглядають введення нових санкцій проти Росії

Понеділок, 19 лютого 2018, 08:16

Держсекретар США Рекс Тіллерсон запевняє, що Сполучені Штати розглядають можливість введення додаткових санкцій проти росіян.

Про це він заявив у інтерв’ю CBS News.

"Ми вже (зробили це. – Ред.), ми здійснили кроки відповідно до закону, внаслідок яких запобігли ряду російських військових поставок. І ми розглядаємо можливість введення санкцій проти ще кількох осіб", - сказав Тіллерсон, відповідаючи на запитання, чому американська не вводить санкції, які переважна кількість у Конгресі хоче запровадити проти Росії.

Очікувалося, що 29 січня влада США оголосить про введення пакету санкцій щодо осіб і компаній, які є великими клієнтами російського оборонно-промислового комплексу в рамках закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), підписаного Трампом в минулому році.

Однак адміністрація Трампа заявила, що   не буде негайно вводити додаткові санкції проти Росії відповідно з законом. Адміністрація американського президента вважає, що з моменту прийняття закону іноземні уряди відмовилися від запланованих або оголошених покупок в кілька мільярдів доларів на придбання продукції російського ВПК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.