Спецслужби США і Китаю побилися через "ядерну валізку" Трампа – ЗМІ

Понеділок, 19 лютого 2018, 10:51

Під час візиту Дональда Трампа до Китаю співробітники спецслужб США та Китаю поштовхалися через "ядерну валізку" американського президента.

Інцидент трапився ще минулого року в листопаді, але відомо про нього стало тільки тепер, повідомляє новинний сайт Axios з посиланням на п’ять джерел, знайомих з цими подіями.

Під час відвідин Трампом Великої народної зали (парламенту Китаю) співробітники китайської служби безпеки відмовилися пропустити в будівлю посадовця, відповідального за транспортування "ядерної валізки".

Попри це керівник апарату Білого дому Джон Келлі наказав співробітнику з "валізкою" слідувати за президентом. Після цього виникла сутичка. Співробітник китайської служби схопив Келлі, той у відповідь відштовхнув охоронця. Тоді агент секретної служби США штовхнув китайського охоронця на землю.

Пізніше китайська сторона вибачилась перед американцями через інцидент.

Згідно з регламентом, співробітник спецслужб, який переносить "ядерну валізку", завжди, як і лікар, повинен перебувати неподалік від президента США. За допомогою інофрмації, яка міститься у "ядерній валізці", президент США може віддати наказ про нанесення ядерного удару.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.