Ізраїль обурений заявою прем’єра Польщі про співпрацю євреїв з нацистами

Понеділок, 19 лютого 2018, 10:59

Заяви прем’єра Польщі Матеуша Моравецького про колабораціонізм євреїв з нацистами є "черговим дном".

Про це заявив президент Ізраїлю Реувен Ривлін, повідомляє RMF24.

"Розмови про те, що наші люди співпрацювали з нацистами, є черговим дном" - заявив він.

"Сьогодні більше ніж будь-коли ми повинні працювати на тим, щоб навчати світ, навіть окремих його лідерів, щодо темних часів, страшних злочинів, скоєних нацистами і їх прибічниками" - додав Ривлін.

Таким чином президент Ізраїлю відреагував на заяву Матеуша Моравецького на Мюнхенській конференції з безпеки про те, що виконавцями Голокосту були також і євреї.

Цю заяву гостро розкритикували і інші ізраїльські політики. Так, прем’єр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху назвав заяву обурливою, а голова ізраїльської Партії праці Аві Габбай заявив, що вона прозвучала як заперечення Голокосту.

Речниця польського уряду Йоанна Копчинська заявила, що прем’єр Моравецький жодним чином не мав на меті заперечити Голокост чи покласти на постраждалих євреїв відповідальність за геноцид.

Нагадаємо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі. 

Закон передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.