У Чорногорії вимагають відставки міністра, який незаконно обіймає посаду посла в ЄС

Понеділок, 19 лютого 2018, 15:06

У Чорногорії громадянські активісти і опозиція вимагають відставки міністра європейських відносин Александара Андрії Пейовича, який  незаконно обіймав посаду посла в ЄС, отримуючи за це додаткову зарплатню.

Про це повідомляє чорногорська газета Vijesti.

Згідно з висновком чорногорського агенства з протидії коруції, Пейович порушив законодавство з протидії корупції і Конституцію. Агентство підтвердило, що Пейович з травня минулого року щомісячно незаконно отримував понад 3 тисячі євро.

"Пейович отримував матеріальну вигоду на додачу до базової зарплатні посла у вигляді спеціальних відшкодувань витрат під час дипломатичної роботи за кордоном" - йдеться у висновку агентства.

Агентство також наголошує, що президент Чорногорії не підписував указ про зняття Пейовича з посади посла.

"Виконання міністром європейських відносин двох функцій суперечить Конституції Чорногорії, яка забороняє президенту і членам уряду обіймати інші державні посади" - йдеться у документі.

З проханням про проведення розслідування до Агентства з протидії корупції звернулася неурядова організація "Центр громадянської освіти", яка після оприлюднення висновку агентства звернулася до прем'єра Душко Марковича з вимогою звільнити міністра. До цього заклику також приєдналася опозиційна Соціал-демократична партія

Александар Андрія Пейович обіймає посаду посла у ЄС і головного переговірника у процесі вступу Чорногорії до ЄС з 2011 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.